top of page
  • Loni Bjerkholt-Pedersen

Mer spytt, bedre stemme!Hvis du er som meg, og lett blir tørr i munnen og strupen på scenen, har jeg et par tips til deg:


1) Bruk skuespillernes «tungerulletriks»; dvs. rull tunga på utsiden av tennene dine, i sirkler. Først den ene veien, deretter den andre. (Ikke PÅ scenen, men før.)


2) Ta en bit av et grønt eple/ annen sur frukt eller drops, en tid før du skal på scenen. (Ta det ut før foredraget.)


3) Hvis du er generelt tørr i munnen, tenk preventivt, og kjøp drops på apoteket. Min personlige favoritt er en sukkerfri xylitol-variant jeg legger under leppa, som en snus. Der kan den ligge og godgjøre seg, også UNDER foredraget. (Obs: har du liten overleppe som meg, lønner det seg å ta den i ca. en time før foredraget, så slipper den å bli synlig på utsiden.)


Husk:


Økt spyttproduksjon gir bedre stemme og mer «trøkk», og du slipper å kremte i mikrofonen til stadighet. 🍏🎤

Comments


bottom of page